Allergi

Eftersom jag är allergisk plus att jag har astma så finns det vissa saker som jag alltid måste tänka på att inte utsätta mig för (och skulle önska att min omgivning skulle visa bättre förståelse för). Jag reagerar på: Hundar, katter, hästar, pollen & spannmål. Det spelar ingen roll hur renrasig djuret är, det är djurets mjäll som ställer till det för mig. Jag snorar, är dödstrött, hostar och nyser när pollen-säsongen är igång. Får jag spannmål (gluten är något annat) får jag kramper i magen eller behöver gå på toa mycket hastigt.

Hur känns ett astma-anfall? Sätt på dig bylsiga vinterkläder den varmaste dagen på sommaren, spring uppför trappor, munnen och ena näsborren har blivit igen-limmade och du försöker andas genom ett sugrör i den andra näsborren. Jag lovar, du känner ren och skär panik.

Varje gång jag får ett anfall är det risk att det är det sista jag gör och jag uppskattar inte de personer som tycker att de har rätt att utsätta mig för detta utan att fråga om det är ok i förväg. Att säga: ”Det kan väl inte vara så farligt” eller ”jag tror inte på dig för jag har inte sett att du reagerat” är otroligt respektlöst.

spacer