BB cream – ny favorit i sminkväskan

Jaa det har skrivits hyllmeter om BB cream (förkortning för Blemish Balm eller Blemish Base) men jag måste erkänna att den gör sitt jobb. Jag har ljus och extremt känslig hy, lägg sedan till mina allergier så kan ni tänka er att det inte behövs mycket för att det syns i ansiktet när något inte är bra. Det speciella med dessa produkter är att de ska uppfylla fem behov på samma gång: jämna ut din hudton, återfukta, korrigera mindre skönhetsfel, ge förbättrad lyster samt skydda huden mot solens skadliga bieffekter. Kortfattat kan man säga att en BB Cream är som en dagkräm med solskydd, concealer och primer.

Jag trodde inte att den gjorde så stor skillnad så när första tuben tog slut så köpte jag ingen ny men efter ett tag insåg jag att något var annorlunda och inte till det bättre. Efter en del klurade så kom jag på att jag slutat med BB, ny tub inhandlades raskt och en vecka senare känns min hy betydligt gladare igen.

Varför  Clinique? Ett av de få märken som inte kliar eller känns som en mask.

spacer