Festklänningar

Eftersom jag ska på iväg på ett stort baluns där man behöver cocktailklänning på fredagkväll och aftonklänning på lördagkväll så uppstod den där paniken: Va fan ska jag ha på mig?

Jag har en långklänning, den är några år men jag gillar så den är självklar, men cocktailklänning? Inte nog med att jag ska iväg på ett baluns, jag ska på ett annat jippo strax innan det stora jippot så till det behöver jag också en klänning. Hade det nu varit så fiffigt att det varit olika klientel så hade jag ju kunna nöja mig med en klänning men nu behöver jag ju två.

Lata jag började leta på nätet och hittade en sida som hade massor med trevliga klänningar och till bra pris men det bästa av allt de påstår att de syr efter dina mått. Diverse vänner och kollegor blev rådfrågade om modellval och till slut fick jag iväg en beställning på två klänningar. En mörkgrön tajt klänning med en bar axel och en liten tygsnutt på den andra axeln, samt en mörkröd klänning med tunn chiffong utanpå en tajtare klänning. Summa 2.400 vilket jag tycker är helt ok.

Efter ett par veckor fick jag meddelande om att mina klänningar var på väg, spännande. Dagen innan leverans kom det ett sms från UPS att jag skulle betala 979kr i införselavgift. Hm…det var betydligt mer än de 25€ som jag hade fått veta att det kanske kunde bli. Nåja, pengar togs ut och UPS kom. Klänningar var mycket välsydda men de passade inte alls! De var ca 10 cm för stora upptill. Jag lovar att det föll ett par tårar innan jag blev ilsken och började reklamera affären. Ni som känner mig vet att jag kan vara rabiat och det var jag nu.

Lång historia kort: Man gick, efter ett frenetiskt e-postande under några dagar, med på att ge tillbaka 700 som ansågs kunna täcka kostnaden för en lokal sömmerska att fixa till klänningarna. Sen gav man mig rabattcheckar till ett värde av 979kr som jag kan använda om/när jag köper något mer från dem.

Efter lite letande hittade jag: http://www.askungen-uppsala.se/
Denna sömmerska hade inga som helst problem med att jag kom med klänningar köpta på nätet utan hon sa hon brukar också beställa för att sedan rätta till dem (dock underlättar det ju att hon kan det hantverket jämfört med en annan som har andra styrkor). Hon ville ha 1.100 för ändringsjobbet. Efter en vecka hämtade jag klänningarna och de satt som en smäck.

Ja, jag fick ta mig tiden att få dem ändrade men trots strulet så är jag nu nöjd med både hur de ser ut och det slutliga priset.

Summa summarum: Man törs beställa klänningar på nätet men ta en standard storlek och var beredd på att leta reda på någon som kan göra ändringsarbetet.

Bilder? Kommer efter att jag varit iväg på festligheterna!

Var köpte jag dem? http://www.jjshouse.com/

Kommer jag att utnyttja rabattcheckarna? Jadå!

spacer