Lider du av värmeslag?

Vissa människor verkar tåla värme hur bra som helst, jag gör det inte. Ett av mina problem är att jag inte svettas som normalt folk, jag svettas nästan inte alls utan jag sväller istället och blir överhettad inifrån- otroligt jobbigt.

Hur gör jag för att hantera värme vid de få tillfällen det är för varmt i detta land?
Svart drar till sig värme så jag använder ljusa plagg, gärna luftiga eftersom jag upplever tighta kläder som varmare. Naturmaterial som linne och siden är otroliga på så sätt att de verkar anpassa sig efter temperatur och de är sällan för varma eller för kalla. Sportkläder som är gjorda med coolmax funkar riktigt bra. Ska jag köra hoj så är det kompressionställ (jag använder märket SKINS) som gäller, håller ihop kroppen och tillåter skinnstället att glida på kroppen istället för att fastna.

Om jag nu blir så varm att jag slutar fungera vettigt så är det in i duschen som gäller, lite halvvarmt vatten och sen får jag självtorka efteråt. Tar du kallt vatten så försöker kroppen bara höja tempen igen.

Om jag inte kan duscha så finns det katastrofhjälp att ta till. Jag har lärt mig följande av en tidigare ambulansförare i New York: När de fick larm om barn som var överhettade så tog de lite alsolsprit på en bomullstuss och strök ett drag på underarm och underben. OBS! Tempen går ned rätt fort så det är viktigt att inte dra på för mycket.

spacer