Måttsytt skinnställ

Skinnställ är en dyr investering och då vill man gärna att det sitter bra. Ett bra ställ tillåter dig röra dig men är inte så stort att du riskerar att skydden flyttar på sig och orsaker mer skada än nytta vid en eventuell marksyning. Klädindustrin är knepig, ytterst få personer har samma storlek upptill som nedtill vilket i mitt fall och skinnställ alltid har orsakat svett, gråt och tandagnissel.Ska jag få plats med mina lår och rumpa så fladdrar ställen runt tuttarna och skulle det sitta bra över tuttarna så kan jag inte röra benen.

Lösningen för mig blev helt enkelt GIMOTO.

De har en återförsäljare i Uppsala dit jag kunde åka för att ta mått. De tog mellan 40-50 mått; Tuttar, midja, lår, knän, längd på rygg osv. Jag fick även ta beslut om  hur långt upp dragkedjan skulle gå i halsen. När vi mätte avstånd axel-armbåge-handled fick jag bestämma var jag ville att stället skulle sluta. vilket uppskattas för jag har aldrig fattat vitsen med att stoppa ned halva ärmen i handlsakarna – det blir bara trångt. Tjejen som mätte var noga med att kolla om måtten på tex knän var lika på höger och vänster, skiljde det fick jag själv avgöra vilket som skulle gälla.

När alla mått var tagna fick jag en surfplatta och fick själv färgsätta mitt ställ enligt en given mallen. Man kunde göra diverse tillägg för stor/större puckel, ventilerat ställ, hårda platsskydd utanpå skydden, urtagbart foder, skinntyp osv.

Det hela slutade med ett svart och vitt skinnställ i kossa, med Laila sytt i rött på den mindre varianten av puckel. Måtten och skissen blev skickat med epost till mig där jag fick i lugn och ro gå igenom allt en gång till och bekräfta när jag var nöjd. 6 veckor senare kom en epost och meddelade att stället hade kommit hem.

12.100 kr fattigare hade jag nu ett ställ som jag redan från första åkturen kunde röra mig obehindrat i utan att det satt som en säck. Nöjd? Jajamensan!

spacer