Spara eller använda…

…eller så ska jag kalla inlägget: Historien om Filten

Någon gång på 60-talet köpte min mamma och pappa en gul/vit ull-filt till min mormor och morfar. En på den tiden mycket dyr filt.

Mormor, som var den som bestämde hemma, tyckte att den var för fin för att använda så hon la in den i ett skåp och satte en lapp med mammas namn på den. När mormor och morfar så småningom lämnade jordelivet så var det dags för barn och barnbarn att dela upp bohaget. Det var väldigt lätt att dela upp saker när mormor redan satt namn på allt.

Filten är numera i min ägo, den används nästan varje dag och varje gång minns jag mormor och morfar.

Hur ska man göra, ska man använda det man får eller ska man spara i ett skåp till senare? Jag tycker att det är synd att fryslorten morfar inte använde presenten men å andra sidan så har jag glädje av filten nu. Tallrikarna som mormor målade åt mig när jag var liten används varje dag, de är inte målade med färg som tål maskindisk så de börjar mattas i färgen. Jag har försökt att plocka undan dem för att ”spara” på dem men några dagar senare är de framme igen.

Nu ska jag dyka in i skåpen och se vad jag stoppat undan för att spara till sen. Det är hög tid att börja använda sakerna så jag glädjas åt dem innan det är för sent.

spacer