Årets första bankörning

Eftersom jag inte kunde följa med till Slovakien på grund av andra åtaganden fick jag göra säsongspremiär 29-30 april på Mantorp Park. Inte min favoritbana men om jag skulle lyckas få köra något innan race den 15 maj så var det vad jag hade att välja på.

Onsdag kväll ägnades åt frenetiskt packande och slutprepp för att kunna åka söderut direkt efter jobbet på tordagen. I höjd med Nyköping möttes vi av snöfall, kändes inte så där upplyftande men sannolikheten att det även skulle snöa på Mantorp plus ligga kvar var ändå rätt liten så vi tuffade vidare. Jåke hade inte fått ledigt på fredagen och jag fixar inte att lasta/lossa själv så han fick köra ned mig, hjälpa mig i ordning innan han fick åka hem igen för att sova några timmar, jobba och sen åka ned till mig igen på kvällen. Simon och Olov var däremot på plats och snälla som de är lovade de att hjälpa mig om krångel tillstötte.

Trots runt nollan utomhus så lyckades sovsäck och element göra sitt jobb så jag frös inte under natten, gick över när jag vaknade och skulle gå på toa. +2 och blött på backen är INTE favoritförhållanden på bankörning. Nåja, bara att le och vara glad över att jag bett Jåke byta från slicks till gatdäck innan vi åkte. Däckstryck justerade efter Jåkes uppdaterade instruktion. Både Rakel och jag fick lite mat innan det var dags att dra på sig stället för första passet. Naturligtvis börjar det hällregna. Jag ägnade ju hela förra året åt regnträning så  är det något jag kan så är det regn. Tog ett par varv innan kroppen vakande och självmant visste vad den skulle göra. Nästa pass regnade det också plus att det av någon anledning var betydligt sämre fäste. Tredje passet var torrt och nu fick alla andra upp farten alla utom jag. Lite moloken upptäckte jag när jag kom in i depå att jag var på väg att tappa ena fotpinnen som tyckte att gänga upp sig var bra att göra. Efter lite virrande och ringade så fick jag tag på Loctite, bara att stå över ett pass medan det härdade. Tur att Kalle-Viking kom förbi och sa hej. Nästa pass gick lite bättre men som vanligt tar jag för snäva spår vilket påverkar farten negativt så resten av dagen ägnades åt att använda mer av banan.

Suzuki_GSXR750

Efter körningen gick Simon, Olov och jag banan och pratade spårval. De är ju i en annan liga än jag så det skiljer en del men det är alltid nyttigt att höra vad andra gör plus fundera över varför jag gör som jag gör. Jåke kom insladdande på den hyrda Colten, en bil som jag ärligt kan säga att jag inte tror att någon behöver äga. Vi åkte till Linköping och sov på hotell, skönt att få lite mat och värme. För de som inte vet så kyla gör skinnet känsligt och att då dra av på hjälm/ställ/handskar kvalar inte in som skönt

Lördagmorgon brummar vi så glatt ut till banan. Lite varmare men ändå inte läge för slicks så jag fortsatte på Dunlop Sportsmart. Efter första passet meddelar Jåke att det ser ut som jag tourar runt, ingen fart och ingen snabbstyrning. Själv var jag rätt nöjd för jag tyckte att mitt justerade spårval var suveränt. Nötte snällt vidare och vid lunch hade jag fått ordning på det mesta och det var skoj att köra. Marie-Louise och Per kom förbi och sa hej plus att de tittade när jag brummade runt-runt. Jag har i flera år lidit av att bromsa ned farten för mycket inför kurva vilket jag under de här dagarna lyckades få bort mycket av. Gaskontroll ut ur böjar har däremot aldrig varit ett problem så det valde jag att inte fundera så mycket på. Eftersom jag fick bukt med bromsa för mycket blev nästa problem tydlig, jag gasar alldeles för lite från det att jag skickar styrsignal tills att jag rätar upp cykeln. Vid det är laget var jag alldeles för trött så jag orkade inte ta itu med problemet utan myste runt lite i stället innan jag gav upp.

Summa summarum:
Jag kör fortfarande snyggt.
Jag är fortfarande långsam.
Vinterns konditionsträning har gjort nytta.
Jag vet vad jag ska träna på.
Det är länge sedan jag körde så här bra.

15 maj är det premiär för Svenska Endurance Cupen, ser fram emot det med skräckblandad förtjusning.

Pirelli_Brigdestone_tyres

.

 

spacer