Träning

Säsongen 2017 närmar sig med stormsteg och nu under jul har jag äntligen lyckats sätta mig ned och planera hur jag ska träna och till vad. Om vi börjar med vad jag planerat att träna inför så är läget som följer

Springlopp:
25 mars, 8 km Tunnel Run i Stockholm

MTB:
14 maj, 28 km Skandisloppet i Uppsala

Svenska Endurance Cupen:
21 Maj Braskloppet, Sviestad
6 Juni Nationaldagsracet, Anderstorp
8-9 Juli Midnight Run, Mo i Rana
10 September, Sviesta

Hur ska jag träna då?

Ett tio veckors konditionsschema inklusikve styrkepass är planerat och påböjrat. Vet inte om det är ålder eller vad det är men jag har insett att jag numera behöer träna balans mer medvetet än tidigare så det är även det inlagt. Måste säga att jag känner mig rätt nöjd med planen som är lagd.

Jag har under året skrivit ned i princip alla feedback kommentarer jag fått vid mc-körning och delat in dem i plus och minus. Plus-grejorna är bra för egot, minus-grejorna är betydligt jobbigare. Inte jobbiga för att jag fått dem utan funderingarna runt hur ska jag jobba med dem för att komma framåt. Kondis är en sak men när jag får höra att jag tänker för mycket, känner efter för mycket, inte försöker, inte är utanför komfortzonen osv då måste jag ta till något jag inte tränat medvetet på tidigare och det är mental träning. Planen runt mental träning är inte alls lika spikad om en fysiska träning men jag har iallfall ett hum om hur jag ska göra. Om det lyckas? Det lär märkas.

spacer