Ny rejs-hoj

I flera år har jag hört att Rakel och jag har för många spöken ihop och att jag borde byta hoj för att vidareutveckla. Eftersom jag är kvinna så är det ju självklart att jag ska ha en 600, gärna en Honda.

Jag har kört ett antal 600:or, jag har kört diverse märken, jag gillar inte sättet man måste köra 600 på, jag gillar inte Honda.

Vid sidan av alla dessa 600 har det även provats annat och där finns en hoj som sticker ut lite och jag har till och med testa flera generationer. Yamaha YZFR1. Jag sitter bra, smalare över tanken vilket gör att jag kan röra mig lättare samt att ischas-nerv inte blir lika stressad. Styrgeometrin funkar, jag behöver inte ta för att ändra riktning. Motorn har fler hästar än jag utnyttjar. Mängden elektronik är lagom.

Nu är det sig så att sambon har en R1-07 och skulle jag nu ha en R1 så vore det bra om jag köpte samma generation så vi kan dela saker med varandra.

En dag under påsken kläcker sambon ur sig att det finns en till salu inte alls långt ifrån oss. Öhlinare runt om plus att det sitter YEC på, pengen var rätt. Väl där kan konstateras att hojen ser lite skabbig ut, kåporna är fullagade och slitna, hojen är lite trögstartad men allt funkar ok. Bestämmer att det inte är nåt som ej går att åtgärda med lite nytt smink och lite service.

Alla fordon i vårt hushåll har namn så nu kom ju dilemmat vad nytillskottet ska heta. Det är en han och han är svart/vit/guld, kommer från Asien och ser inte ut att vara uppgiften mäktig. Det mesta av det där stämmer in på Po i Kung Fu Panda.

Härmed välkomnas Po till Team R2d2.

spacer