Ny hudvårdsserie

Ända sedan tonåren har Clinique utgjort basen både i min hudvårdsrutin och gällande smink. För något år sedan smög sig lite Lancöme in och nu har en ny stjärna dykt upp.

Jag gjorde ett hudvårdstest online på SkinCity mest för att jag var nyfiken på vad som skulle rekommenderas. Man kan sammanfatta min hy som: yt-torr, fläckvis mycket pormaskar, börjar bli lite slapp och generellt känslig. När rekommendationen kom föreslog man ett för mig rätt okänt märke,Beauté Pacifique. SkinCity hade listat alla produkter de tyckte man skulle behöva men hade även markerat de som man ansåg var en bra start om man inte kände för att slå på stora trumman. Kollade lite på grejorna och tyckte att det lät intressant men prislappen avskräckte.

Efter en misslyckad löprunda så behövde jag trösta mig och klickade hem ”start-varianten”. Det vill säga: dagkräm, ögonkräm och nattkräm. Ett dygn senare blippade telefonen och jag hade fått sms att jag hade ett paket att hämta.

När jag packade upp och läste på så tyckte att de att jag skulle börja med att använda krämer varannan dag de första fjorton dagarna för att det det fanns risk för att man initialt skulle kunna bli sämre än innan. Sagt och gjort, jag började försiktigt. Det slog mig rätt omgående att produkterna var otroligt dryga och att förpackningarna var stora så det där med dyrt var fel.

Några veckor senare så kunde jag konstatera att ja, jag hade haft lite mer finnar än vanligt, att mina porer krympt, huden hade fått en annan lyster och elasticitet.

När plånboken hämtat sig från ett av mina andra shoppingäventyr kommer jag nog att köpa någon av produkterna som tillhör det utökade paketet.

spacer