Virka

Förutom att virka halsband och armband med rocaillespärlor så har jag egentligen aldrig virkat något. En av mina väninnor tyckte att det var dags, hon la ett startkit på mitt skrivbord på jobbet bestående av en virknål nr 8, ett hiskeligt stickigt rosa garn och med en lapp att jag skulle komma hem till henne. Det tog ett tag innan vi kunde hitta ett datum som passade men för ett par veckor sedan var det dags. Under några timmar tragglade vi luftmaskor, fast maskor, stoplar osv . Det rosa hemska garnet blev virkat med, upprepat, virkat med och upprepat tills att hon tyckte jag hade snits på det hela. Virkningen las åt sidan och två flaskor vin senare hade vi bestämt att jag skulle leta fram ett bra virkprojekt.

Någon dag senare hittade jag ett virkmönster på tomtar, kantareller och en korg till svamparna som verkade hyfsat enkelt men ändå såg ut som något jag skulle kunna tänka mig att använda hemma. Väninnan sa: Kör! Börja med tomtarna, kantarellerna kan vara trickiga. En beställnings drogs till min hovleverantör Skapa Mer. Några garntyper var restnoterade vilket innebar att jag skulle få vänta ett par veckor på leverans. Vänta är ju inte riktigt min grej så Mr Google och jag hade date. Mr Google ansåg att virka en korg är både enkelt och snabbt, så iväg till Panduro där ett riktigt grovt garn inköptes. Två timmar senare hade detta skapats:


Rätt nöjd faktiskt.

Nu väntar jag på garnleverans så jag kan börja med dessa sötnosar.

 

spacer