Nästa del i historien om knäpucksfingret eller hockeyskadan som den även kallas

Då mitt trasiga finger inte går att laga så måste jag hitta sätt att jobba runt problemet.

Under hösten har jag tränat på att inte använda det skadade fingret, använder jag det inte så sväller det inte och jag får därmed inte samma låsning i handen. Vet ni hur mycket man som högerhänt använder höger pekfinger? Massor…. Varje gång man klickar på musen, varje gång man skriver på tangentbordet, varje gång man öppnar en dörr, varje gång man bär något osv. Jag har haft sanslös träningsvärk i handen under tiden som det har jobbats på omfördelning av hur fingrar används.

Utöver träna på att inte använda så har jag även fått ett par av mina mc-handskar anpassade. Pekfinger och långfinger har sytts ihop för att långfinger ska avlasta pekfingret. Tony har gjort ett riktigt snyggt jobb, han är betydligt bättre på nål och tråd än vad jag är.

I april drar team R2D2 till Slovakien på träningsläger och då får jag veta om det jag gjort ger resultat.

spacer