Åkaa motorväääggg

När man pysslar med roadracing så tillbringar man många timmar i bil, hiskeligt många för att vara ärlig. Man ska till och från diverse banor runtom både i Sverige och Europa. I vårt fall så kör Jåke alltid och jag sitter bredvid. Varför? MB Sprint och jag är inte kompatibla på något vis. Där på passagerarplatsen sitter jag mil efter mil efter mil. Föraren har sitt att pyssla med, men vad gör man som passagerare?

  • Virkar något som man inte behöver.
  • Tar foton på motorväg och lägger upp på sociala medier. Viktigt att undvika att ta kort på platser så att det tydligt framgår var vi är och vart vi är på väg. Sprickan i framrutan ska heller inte vara med. Och det är ju bra om det finns skärpa någonstans. Det här kan ta en stund…
  • Förser förare med; godis, dricka, macka eller vatten.
  • Alternativt kommer man med usla kommentarer om mini-mu (kossor & kalvar), gnäggisar (hästar) stampe (harar), bambi (rådjur), jätte-pippi (hökar och falkar) allteftersom de uppenbarar sig.
  • Sover en stund, gärna när föraren är som mest trött och skulle behöva någon håller honom vaken.
  • Läser högt vad folk skriver i sociala media.
  • Talar om att det är för varmt, för kallt eller obekvämt att sitta där och sitta
  • Å ibland kan man klämma in ett: ÄR VI INTE FRAMME SNART?

 

  • Summasummarum, det oklart vem som drar tyngsta lasset i en racebuss 😉
spacer