Klimakteriet

48 år och klimakteriet är här. Som kvinna är man rätt van att det sker saker i kroppen beroende på vilken tid månaden det är. Man går upp i vikt för att det är ägglossning, man har menssmärtor, man har lättare än vanligt att gråta, ja listan kan göras oändligt lång. Män har kanske liknande besvär men det vet jag inget om.

Hursom, jag kan meddela att klimakteriet inte är så annorlunda, i alla fall inte för mig.

  • Jag har alltid varit varm, jag är nu ännu varmare och tycker det är skitjobbig.
  • Träning, fyrdubbla gärna träningsdosen och uppnå häften av vad du är van.
  • Sambon äter och du går upp i vikt.

Nu har jag en synnerligen lindring form så detta är inget gnäll utan bara ett konstaterande att som kvinna har man olika faser som heter olika saker men ter sig ungefär lika.

spacer