En långhelg i Bruksvallarna

En kollega och jag åkte en torsdag i början på november till hennes stuga i Bruksvallarna, en stuga som hennes pappa byggde någon gång på 60-talet. När man är van vid alla bekvämligheter så blir utedass, solpaneler som ger 12v, dieselvärmare och några vedkaminer lite av ett äventyr men ett roligt äventyr. 

Lagom i Sveg börjde det ligga snö både på vägen och i naturen. Väl framme vid stugan så fanns det ca 1 dm nysnö och månen lyste upp omgivningen lite lagom spöklikt.

Månsken

Det tog ett par timmar att få igång värme, öppna fönsterluckor, hämta vatten, äta lite, packa upp och bädda sängar men när det var dags att natta så var det varmt och mysigt. Mössen var dock inte lika nöjda med att vi saboterade deras planer för helgen men de accepterade till slut att vi har företräde.

God morgon solen!

Stugan i dagsljus

Nästa dag drog vi iväg på en liten vandring. Vi bestämde att vi skulle upp på Kariknallen, inte jättelångt eller brant utan bara lagom. Vi hade inte räknat med att pulsa i snö upp till knäna så trippen tog några timmar längre än väntat men med vädret var på vår sida och med varm buljong i termosen så var det hela en trevlig tur. Jag är inte bortskämd med att se fjällripor men denna dag såg jag säkert 20 stycken. Uppe vid stugan blev jag påmind om hur tyst naturen kan vara ena minuten för att några minuter senare ändra sig helt på grund av ett mindre väderomslag.

Vi lyckades hitta trappan där under snön

Leden upp

Stugan uppe på Kariknallen

Middagen bestod av rökt röding och kokt potatis, mumma för muskler och själ. Skumpan bidrog troligen även den.

Gårdagens pulsande kändes i knän och lår varpå lördagen ägnades åt shopping i Funäsdalen och lek med min nya kamera.  Det är lätt att fota när naturen och vädret är på ens sida.

Utkiksplats

Under kvällen la värmaren av så vi fick träna på att hålla vedkaminerna igång för att bibehålla värmen i stugan. Med tanke på att jag är stadsbo ut i fingerspetsarna så blev arbetsinsatsen ”Med väl godkänd” ?

Lika många timmar som det tog att få igång stugan, lika många tog det att stänga ned på söndagen.

spacer